Roadmap Wonen en zorg

2895 keer bekeken

We werken binnen de clusters infra, woningbouw en utiliteitsbouw aan tien concrete maatschappelijke opgaven en aan één lokaal-regionale opgave, die zijn omschreven in elf roadmaps. Vanuit de algemene visie komen we per pijler tot de volgende opgaven:

 

In deze Roadmap werkt De Bouwagenda aan wonen en zorg.

Het aantal ouderen zal in de toekomst sterk toenemen. Binnen deze groep groeit het aandeel oudere ouderen en alleenstaanden bovendien nog meer. De trend is dat het traditionele verzorgingshuis verdwijnt en mensen langer zelfstandig (willen) blijven wonen. Maar dan wel veilig, comfortabel en in een vertrouwde omgeving met sociale contacten. Domotica en zorg op afstand zijn voorbeelden van technische aanpassingen die het langer zelfstandig thuis wonen door ouderen mogelijk maken. Maar dat is niet voldoende. Ook bouwkundige aanpassingen en zorgdiensten zijn noodzakelijk. De brede bouwsector (overheden, ondernemingen, leveranciers, kennisinstellingen, regionale netbeheerders en financiers) heeft een rol bij het faciliteren van deze keuzevrijheid. In de manier waarop zij ondersteunt en stimuleert dat de keuzevrijheid en behoefte, en daarmee de kwaliteit van leven, optimaal ingevuld kan worden.

In Road Map 9 werkt de Taskforce Bouwagenda aan toekomstbestendige en duurzame zorg en wonen. De Road Map valt binnen het cluster 'Utiliteitsbouw'.

Meer informatie over Road Map 9 is te lezen in onderstaande pdf.

 

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

Cookie-instellingen