Roadmap Bruggen & sluizen

8664 keer bekeken

We werken binnen de clusters infra, woningbouw en utiliteitsbouw aan tien concrete maatschappelijke opgaven en aan één lokaal-regionale opgave, die zijn omschreven in elf roadmaps. Vanuit de algemene visie komen we per pijler tot de volgende opgaven:

 

In deze Roadmap werkt De Bouwagenda aan toekomstbestendige en duurzame bruggen en sluizen.

 

Nederland staat de komende tientallen jaren voor een omvangrijke renovatieopgave voor bruggen en sluizen. De periode is aangebroken waarin de veertigduizend bruggen en viaducten en 137 sluizen, die in het bezit zijn van verschillende overheden, vervangen moeten worden. Veel van deze kunstwerken naderen het einde van hun levensduur. De bruggen beginnen gebreken te vertonen door ouderdom, maar ook door de belasting van het toenemende en steeds zwaarder wordende verkeer. De infrastructuur in ons land moet mede hierdoor intensiever worden onderhouden of is eerder aan renovatie of vervanging toe. In onze Roadmap Bruggen en sluizen staat deze renovatie- en vervangingsopgave centraal. Wij streven ernaar dat in de komende jaren de toestand van de Nederlandse bruggen en sluizen duidelijk wordt, dat er bewuste keuzes kunnen worden gemaakt voor levensduurverlenging, renovatie of vernieuwing en dat er werkmethoden worden ontwikkeld met aandacht voor circulariteit en CO2- en energieneutraliteit.

Meer informatie over deze Roadmap is te lezen in onderstaande pdf (zie: 'Toegevoegde bestanden').

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"3","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-globe","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":true,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"160741"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":true,"showAuthor":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Afbeeldingen

Cookie-instellingen