Bernard Wientjes, voorzitter

5651 keer bekeken

“De Bouwagenda is voor mij een aanzet om tot een revolutie te komen. Een revolutie om van de brede bouwsector een (inter-)nationale voorloper te maken op het gebied van sociale betrokkenheid, technische kunde en een duurzame toekomstbestendige strategie.

Dat moeten we samen doen met consensus en daadkracht, en niet met een slap compromis.”

 

Bernard Wientjes is de voorzitter van de Taskforce Bouwagenda. Voor deze functie bekleedde hij invloedrijke posities binnen het Nederlands bedrijfsleven. Zijn meest bekende functie was zijn voorzitterschap van werkgeverskoepel VNO-NCW.

Deze functie bekleedde hij vanaf 2005 tot medio 2014. Tevens was hij in die periode vicevoorzitter van de Sociaal Economische Raad. Sinds 2015 is hij voorzitter van de Raad van Commissarissen van KPMG N.V.. Als ondernemer was hij zowel directeur van zijn voormalig familiebedrijf als bestuurslid bij Villeroy 7 Boch. Naast zijn voorzitterschap bij de Bouwagenda en de RvC van KPMG, is hij wisselleerstoelhouder Ondernemen en Leiderschap aan de Universiteit Utrecht.

Wientjes ziet grote opgaven voor de bouw in de komende jaren. Om al die opgaven tot slagen te brengen moet er een revolutie in de bouw plaats vinden. Zijn missie is dan ook “alle kikkers in de kruiwagen te krijgen” om aan de slag te gaan.

In dit interview gaat Wientjes in op de belangrijkste missie van de Bouwagenda en de kansen en bedreigingen die daarbij komen kijken.

Cookie-instellingen