Bouwcoalitie bijeenkomst | Terugblik

July 09, 2020 238 keer bekeken 0 comments

De zomereditie van onze Bouwcoalitie-bijeenkomsten was digitaal. We hebben tijdens deze bijeenkomst een update gegeven van twee van onze belangrijkste roadmaps: Bruggen en Sluizen en de ontzorging van particuliere woningeigenaren. Ook hebben we even teruggeblikt op ons 3-jarig bestaan.

Terugblik

Etty Schippers en Bernard Wientjes blikten terug op het 3-jarig bestaan van De Bouwagenda en de overhandiging van ons voortgangsdocument aan staatssecretaris Raymond Knops. De staatssecretaris noemde de Renovatieversneller en het BTIC succesvolle concepten die ook in de werkelijkheid veel zullen gaan opleveren. Hij zei uit te kijken naar de opbrengsten van het 4e en laatste jaar!

 

 

Ontzorging van Particuliere woningeigenaren

De Bouwagenda bereidt een experiment voor om particuliere woningeigenaren te ontzorgen bij het verduurzamen van hun woning. Voor dat experiment doet de verander-experts van Squarewise onderzoek naar succesvolle bestaande initiatieven en de wensen van bewoners. Wat hebben particuliere woningeigenaren nodig op het gebied van financiering, ondersteuning en producten om hun huis te gaan verduurzamen? Leonie van der Steen geeft een presentatie over de stappen die zij tot nu toe in hun onderzoek gezet hebben.

 

 

Bruggen en Sluizen

De plusminus 100.000 Nederlandse bruggen, sluizen en kademuren (ons meest waardevolle publieke eigendom) staan er slecht voor. Veel van deze kunstwerken moeten de komende jaren gerenoveerd of vernieuwd worden. De Bouwagenda pleit voor een nationale aanpak waarbij verschillende assetbeheerders gezamenlijk optrekken in hun uitvraag aan de markt. Het doel is een gestandaardiseerde en hoogwaardig aanbod te maken om de assets in 'mandjes' aan te pakken. Wat bedoelen we hiermee? Anita Baas (de Bouwagenda), Koene Talsma (Taskforce De Bouwagenda), Lindy Molenkamp (directeur Beheer en Uitvoering van de provincie Noord-Holland) en Jan Dijstelbloem (Programmadirecteur Bruggen en kademuren gemeente Amsterdam) vertellen meer over hun ervaringen en gezamenlijke aanpak.

 

 

0  Comments

Cookie settings