Event: 3 jaar De Bouwagenda op het Online Verbindingsfestival

June 03, 2020 413 keer bekeken 0 comments

Goed nieuws: wij hebben een nieuwe datum voor het event 3 jaar De Bouwagenda. Door de coronacrisis waren wij genoodzaakt ons jaarlijkse event in april te annuleren. Toch willen we ons 3 jarig jubileum niet onopgemerkt aan ons voorbij laten gaan.

De Bouwagenda is als kennispartner betrokken bij het online Verbindingsfestival. Tijdens dit festival voor professionals uit de bouw, het vastgoed, mobiliteit, wonen & zorg en openbare ruimte zullen wij terugblikken op ons 3 jarig bestaan. Wat zijn de opbrengsten? En wat is er nog nodig om de grootschalige verduurzaming van Nederland voor 2050 te voltooien? Wij zoomen in op 4 ingrediënten die volgens De Bouwagenda essentieel zijn: regie, innovatie, samenwerking en schaalvergroting. Nog één jaar te gaan. Dan stopt De Bouwagenda. Wie pakt de handschoen op?

Meld u aan voor 3 jaar De Bouwagenda op het Verbindingsfestival.
 


Programma

7 minutes Pitch

Bernard Wientjes, Voorzitter De Bouwagenda
Tijdens de 7 minutes pitch geeft Bernard Wientjes een beeld van de voortgang van de opgave om Nederland voor 2050 te verduurzamen. Welke ingrediënten zijn onmisbaar om de verduurzaming van de gebouwde omgeving grootschalig op te pakken en waarom?


Regie | Terugblik op 2019 en overhandiging voortgangsdocument

 


Raymond Knops, staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Bernard Wientjes, Voorzitter De Bouwagenda

Bernard Wientjes zal ons voortgangsdocument overhandigen aan de staatssecretaris. Wat zou staatssecretaris Raymond Knops het laatste jaar nog willen zien van De Bouwagenda?


Innovatie | Lecture

prof. dr. Paul Iske, Chief Failure Officer. 
Voor briljante mislukkingen hoeft niemand zich te schamen. Integendeel. Organisaties kunnen er juist veel aan hebben. Het is positief en waardevol als mensen iets met inzet en overtuiging proberen en ervan leren als het toch misgaat. En bovendien zijn veel baanbrekende innovaties zijn per ongeluk ontstaan, als 'briljante mislukkingen'. Hoe kan dat werken in de bouw?


Samenwerken Round table

prof. dr. Paul Iske, Chief Failure Officer

Bernard Wientjes, Voorzitter De Bouwagenda

Etty Schippers, directeur De Bouwagenda

Etty Schippers, Bernard Wientjes en Paul Iske praten door over innovatie. Wat is de grootste vijand van innoveren in de bouwsector? En hoe lukt het met goede samenwerkingen en leiderschap wel? 


Schaal | Oproep aan de markt

Rob van Wingerden, Taskforcelid van De Bouwagenda en ambassadeur van De Renovatieversneller.
Door de grote hoeveelheid aan woningrenovaties die er door De Renovatieversneller-regeling in de markt gezet worden is het mogelijk om langjarig te anticiperen en kun je als bouwer je aanbod, werkprocessen en prijs aanscherpen. Dat geeft je een groot concurrentievoordeel. Rob van Wingerden zal een oproep doen: Bouwers: pak de handschoen op en doe mee aan De Renovatieversneller!   

 

0  Comments

Cookie settings