Etty Schippers nieuwe programmadirecteur, Ben Spiering weg bij De Bouwagenda

01-09-2018 1827 keer bekeken 0 reacties

Per 1 september is Etty Schippers de nieuwe programmadirecteur van De Bouwagenda. Zij volgt hiermee Ben Spiering op, die anderhalf jaar programmadirecteur was.

“Het was geweldig om de afgelopen anderhalf jaar de enorme dynamiek en slagkracht van de sector, De Bouwagenda en Bernard Wientjes in het bijzonder meegemaakt te hebben”, aldus Ben Spiering. “Ik heb er met veel plezier aan meegewerkt maar nu de verandering in gang is gezet om op een andere manier te denken en werken in de sector geef ik het stokje graag door en keer ik terug naar RWS, om daar verder te werken aan de verandering die in gang gezet is.”

Etty Schipppers is voor De Bouwagenda geen onbekende: eind 2016 schreef ze vanuit het ministerie van Economische Zaken aan de kamerbrief die de start was van het programma en de laatste anderhalf jaar werkte ze in het programmateam als manager Strategie en Beleid. Als programmadirecteur wil ze zich met name focussen op de doorbraken die nodig zijn om ervoor te zorgen dat de sector voor 2050 de 8 miljoen gebouwen in Nederland verduurzaamd heeft.  

“De afgelopen tijd hebben we mooie stappen gezet. Kijk maar eens naar het de resultaten in onze voortgangsrapportage. Ik ben vooral trots op de verhalen van mensen uit de sector: daar wordt de beweging die wij aanjagen, tastbaar" aldus Etty Schippers. "En ook de oprichting van het BTIC en onze bijdrage aan de tafel Gebouwde Omgeving, één van de gesprekstafels om te komen tot een Klimaatakkoord, laten zien dat we een meerwaarde hebben. De komende weken zal het kabinet zijn reactie geven en zal worden gestart met de vervolgfase, waarin de maatregelen concreet vorm moeten krijgen. Vanuit de Bouwagenda willen we graag weer aan de slag.  We zijn bijna halverwege, daarom is het zaak de komende tijd zo optimaal mogelijk te benutten. Ik zie er naar uit met het team vanuit een onafhankelijke positie onze faciliterende rol voor de gebouwde omgeving waar te kunnen maken. Want de revolutie die we begonnen zijn, is in volle gang!”.

0  reacties

Cookie-instellingen